​Treenaa
tehokkaasti
ja voita!

​Treenaa
tehokkaasti
ja voita!

​Sensovalmennus tuo huipputulokset urheiluun

Urheilumenestyksessä sensovalmennuksella on erityinen rooli. Luontaisen motoriikan kartoittaminen ja omien vahvuuksien mukaisesti harjoitteleminen kehittää ja auttaa menestymään kilpailussa.

– Kun luontaiset vahvuudet ovat harjoittelun perusteena, yksilön kehittyminen on nopeampaa ja pystytään ennaltaehkäisemään loukkaantumisia, sensovalmentaja Jouko Mikkola sanoo.

Luontaiset vahvuudet vaikuttavat urheilusuorituksen lisäksi siihen, miten opimme ja miten otamme tietoa vastaan. Urheilija kehittyy ja sisäistää ohjeita paremmin, kun otetaan huomioon urheilijan luontainen tapa oppia. Tässä sensovalmennus on avainasemassa.

Motoriikka- ja refleksikartoitus paljastaa, jos hermosto on ylikuormitustilassa. Sen purkaa refleksihoito vaikuttamalla primitiivireflekseihin.

– Päälle jääneet primitiivirefleksit kuormittavat kehoa turhaan. Refleksihoidolla korjataan hermoston turhia liikemalleja ja saadaan voimavarat hyötykäyttöön.

Onnistuja​t

HPK

HPK:n naisten lentopallojoukkue voitti Suomen mestaruuden vuonna 2016

”Jouko Mikkolan kanssa keskityimme henkiseen valmistautumiseen. Hän kartoitti kaikkien pelaajien luontaiset vahvuudet. Keskityimme Joukon kanssa paljon onnistuneisiin suorituksiin ja kuvittelimme onnistuneita palloja. Negatiivisuus jätettiin taakse, ja näin usko omaan tekemiseen ja voittamiseen kasvoi jokaisella. Näköjään mielikuvaharjoittelu toimi, koska mestaruus ratkesi meille.”
Katja Kylmäaho
Kapteeni, HPK


​”Jouko liittyi meidän tiimiin kesken kauden. Oltiin joukkueen kanssa todella loppu henkisesti, eikä oikein löydetty energiaa kommunikointiin. Jokerin tulo tottakai herätti tilannetta ja sai meidät puhumaan. Löysimme taas sen kuuluisan yhteisen sävelen!

Henkilökohtaisesti Jokerin aikana opin tuntemaan hirmuisesti itseäni ihmisenä ja pelaajana, jolloin oma pelaaminen, peli-identiteetti ja rooli joukkueessa sai selkeän leiman ja pystyin itse keskittymään siihen mitä minun kuuluu tehdä. Sain paljon uusia työkaluja valmistautumiseen ja epäonnistumisien käsittelyyn. Ne ovat elintärkeitä selviytymiskeinoja urheilussa, koska joka päivä pitää pystyä antamaan kaikkensa.”
Michaela Madsen
Varakapteeni, HPK


”Kun Jouko tuli joukkueemme mentaalivalmentajaksi, joukkuehenki kehittyi, olimme henkisesti valmiit play-off-peleihin ja voittamaan Suomen mestaruuden.”
Luca Chiappini
Päävalmentaja, HPK


​Riihimäki Cocks

Riihimäki Cocks on käsipallojoukkue

”Knowledges you transferred to our guys show positive changes in Team mental strength, win believe and self-confidence during most important games of first half of the season, which gave us maximal positive outcome in EHF cup and Finnish cup final competitions. We had good strong mental resources inside and it helped us to change things during the game to our side and achieve best possible positive outcome in the end. We believe that your advices and teaching will have big influence in our TEAM spirit in future games.”
Gintaras Savukynas
Valmentaja, Riihimäki Cocks

Share This